четвртак, 10. децембар 2009.

Hvala, drugari!


Imao sam sreće ove godine u Redingu da u novoj generaciji budu dva lika sa naših prostora, Luka iz Splita, i Mateja iz Kruševca. Mislim, sve je to lepo kada imaš strance oko sebe, pa otkrivaš nove kulture, objašnjavaš svoju i kulture bliske tvojoj ("Ne, Naneše, Metalika nije rep bend!"), itd. ali ipak bre, naši su naši!

Jesam društven, ali ako bih se poredio sa ovom dvojicom, za mene bi se moglo jedino reći da sam duboko asocijalan! Naime, tokom dva i po meseca u Redingu, Luka i Mateja su upoznali onoliko ljudi koliko bih ja upoznao tokom jedno 5 godina života ovde! I Engleze, i strance, i Engleza koji priča srpski, i Španjolku koja priča srpski, nema koga nisu našli, sve moguće varijante!

Luka i Mateja (stvarno mi ne pada na pamet
neki pametniji naziv za ovu sliku)

Ona dvojica sa prethodne slike,
plus Vlad i ja

Zahvaljujući tome, i ja sam uspeo da preko njih upoznam neke jako kul Engleze, jednu super Grkinju, i jako mi je drago zbog toga, jer sam prošle godine imao takvih 0 (i slovima, nula) poznanstava! :(

Pored toga, da nije bilo ove dvojice, ja bih verovatno svakog vikenda sedeo kod kuće i gledao filmove, jer od ovih iz moje generacije skoro niko ne izlazi! Srećom, sa Matejom i Lukom sam izlazio skoro svakog petka i subote, a neretko i češće! I stvarno je skoro uvek bilo odlično!

Sve u svemu, hvala vam, drugari, na divnom provodu! Šteta što idete u Solun, nedostajaćete mi, mnoooogo! Ali, biće još prilika, i videćemo se još, sigurno! Mateju već u Nišu, a obojicu, tamo, u Španiji (na hrvatskom: Španjolskoj ;) )!

Mateja i Luka, hvala vam još jednom!

Za kraj, jedan spot sa suuuper koreografijom (nema veze sa ovim postom, ali morao sam da podelim sa nekim :) )

2 коментара:

Luka је рекао...

Brate, nisam ovo očekivao :) Puno hvala na ovome. Puno. Žao mi je što se nećemo vidjeti nakon Nove Godine, al se vidimo u Madridu i Splitu :D Luka

Miloš Bošković је рекао...

Nema na čemu!
More, ću vam upadnem ja i u Solun, ne sekirajte se vi!!! :D

A i ako idete u Solun vozom, bar će se vidimo na stanici u Nišu! ;)