уторак, 09. децембар 2008.

Tamna strana Engleske...


... je što kradu, bre! 

Pre mesec i po dana smo bili u ovom klubu, ostavili smo stvari gde smo na početku večeri sedeli, i mojoj drugarici su ukrali novčanik, sa kreditnim karticama i novcem! Pošto je ona iz Meksika, morala je čak kući da zove da bi blokirala kartice. A Dogma važi za jedan od najboljih i najpoznatijih mesta za izlazak u Redingu, odnosno, nije neka rupa pa da je logično da se tu skupljaju lopovi...

Dalje, pre isto mesec i po dana otprilike, bio sam na žurci u studentskoj uniji, koja se nalazi u okviru kampusa. I kao, da uštedim pare, odlučim da ne platim garderobu, i ponesem sako sa sobom, i ostavim ga na jednoj ogradi pored podijuma. Odem da uzmem piće, a drugarica ostane tu. Vratim se, sakoa nema! Drugarica me pita: "Da nisi ti možda u međuvremenu dolazio i uzeo sako, a ja da nisam videla?" Naravno da nisam... i šta da mislim? Da li da budem srećan što sam poneo sa sobom pasoš, novac, fotoaparat, mobilni, i sve nagurao u farmerice i tako sačuvao od krađe, ili da se nerviram što mi ga omiljeni sako nema???

I na kraju ispade dobro: drugaricu je grizla savest što je maltene njenom krivicom moj sako nestao, pa je obišla klub i našla ga u nekom budžaku... a šta se stvarno desilo, da li je neko stvarno pokušao da ukrade nešto iz njega (a u džepovima ama baš ničega nije bilo), ili se samo neko zezao, nikada neću saznati... ma bitno je samo da mi je sada sako u ormanu, i da mogu i dalje da ga nosim!

Englezi inače dosta koriste GPS uređaje  u kolima. Na autoputevima a i u ulicama u gradu, ima dosta elektronskih saobraćajnih znakova, na kojima se smenjuju razne informacije, između ostalih i "Ne ostavljajte vaše sat nav (tako ih Englezi zovu) uređaje u kolima!" Sigurno im to ne pričaju za džabe - kradu se.


Ne budi žrtva

Od drugara sam čuo da se ovde dosta nose i noževi. Lično do sada nisam video (ko je lud da ga pokazuje), ali verujem da je tako, jer sam od drugih čuo da se dešavalo da na ulici zaustave čoveka i otmu mu novac ili nešto drugo vredno. U Engleskoj su uočili ovaj problem, i videh na televiziji da ima reklama koje govore o tome. 


Ovu nisam video na tv-u, ali je interesantna

Što se tiče droga, o tome nisam informisan, ali sam danas isto video reklamu na tv u tome, pa sudeći po tome, i to takođe predstavlja problem. 

Ovo se ovih dana vrti po TV-u

I ova je interesantna


Update: A ovo je naša reklama

Jedino što znam je na osnovu jednog upozorenja koje videh u hodniku, u mom holu, a govori o tome da vodimo računa šta pijemo na žurkama, jer postoje ljudi koji stavljaju neke tablete u pića ili šta god, koje omamljuju, a sve to da bi žrtvu silovali! I muškarci nisu izuzeti!

E sad, jedna malo drugačija tema... pisao sam već o svojoj poseti dvorcu u Vindzoru, pisao sam o gomili oružja, različitih drugih predmeta, itd... a odakle njima to? Gde su oni to našli? Da nije možda sve to iz Engleske? Čitao sam natpise: "maska tog-i-tog vladara Indije", "koplje tog-i-tog poglavice plemena"... slična je situacija i sa ovim delom Partenona koji su Englezi kao kupili, ali Grčka i dalje zahteva da se to vrati.  A oni se time ponose, prikazuju u svojim muzejima, kao da je njihovo... i onda se ja mislim, šta je pa pokojni muž najveće srpske majke, što je po bivšoj Jugoslaviji skupio ko zna koliko zlata, nakita i ostalog, gori od Engleza??? Pa i Englezi i on su maltene isto radili, samo što je Englezima izgleda to totalno ok - upadnu u stranu zemlju, pokupe šta vredi, donesu kući, i pokazuju turistima... ne znam, ispravite me ako grešim... 

I za kraj, jedna čudna situacija od pre desetak dana: vraćam se sa železničke stanice u Redingu, idem kući, bio sam do Londona. Bilo je oko 7 uveče. Prolazio sam pored bolnice u Redingu. Prilazi mi crnac i kaže "jel bi mogao da me slikaš ovde?", i daje mi fotoaparat. "Što da ne", pomislim ja, i uzmem fotoaparat. Inače, ispred bolnice je ogroman parking ograđen ogradom, i on krenu prema ulazu u parking. Ja pođem za njim. I tu mi postaje čudno - šta mi je dao fotoaparat, pa onda pošao nekud, a ja pa još krenuo za njim? I što baš tu da ga slikam - mislim, nije centar Redinga... I detalj koji mi je posebno upao u oči - fotoaparat nema onu standardnu trakicu za nošenje! A lik nema ranac, da pomislim da je turista. "Gde ćeš?", pitam ja njega i stanem. "Pa da me slikaš ovde ispred natpisa", kaže on meni, a natpis "Bolnica" se nalazi unutar parkinga... "Žao mi je, žurim", rekoh mu, i vratih mu fotoaparat, i nastavim kući. Ali, on krenu za mnom, i ide iza mene! I tako nekih 100 metara... posle je stao da priča s nekim likom koji je takođe delovao sumnjivo, i uspeo sam da mu umaknem... ko će ga znati šta su smerali... 


Bolnica (natpis koji sam spominjao
na desnoj strani fotografije)

5 коментара:

Stanko Milojevic је рекао...

Haha brate pocela da te drma paranoja, a?

Nije ni cudo, kad vas mediji toliko upozoravaju na sve i svasta, pa ti sve postaje sumnjivo, cak i to sto fotoaparat nema trakicu za nosenje :D

alektrich је рекао...

Ма каква, бре, параноја? Црнци су то! :D

Miloš Bošković је рекао...

Eh, šta ću, mora se pazim...

Recite mi samo jel vidite ove klipove, jer mi se drugar žalio da ne može da ih pusti???

Stanko Milojevic је рекао...

klipovi sljakaju ko leptir

Miloš Bošković је рекао...

Hahahaaaa!!! OK, hvala lepo! :D