четвртак, 5. новембар 2009.

Negde u oblacima


Ovaj post ne pišem iz svoje sobe u Redingu. Evo me u avionu, na putu za Madrid. Drugar sa kursa, Vladimir, je bio kod mene nepunih nedelju dana, pa sada ja idem malo kod njega, u Madrid. A putujemo zajedno, Easyjet-om, low-cost prevoznikom.

Pred poletanje

Pre dva dana samo zajedno išli do Liverpula. Naterao me Vladimir; hteo da vidi muzej posvećen Bitlsima (pošto su oni iz Liverpula)... ja mu još odavno obećao da ću da idem, ali kao i uvek, kada je trebalo da kupimo karte, nije mi se išlo. Ali ok, nekako sam nabedio sebe da krenem, iako je trebalo da ustanemo u 5 ujutru, a vratimo se tek narednog dana u 8 ujutru. I sve to bez spavanja.

U Bitls elementu

U jeku oduševljenja

Mogu reći da smo se solidno proveli, ali neću ovde previše o tome. Samo ću još da dodam da je muzej bio interesantan, a da je Liverpul mrtvilo od grada - skoro da žive duše nije bilo. Slike se mogu videti ovde.

Pisaću o onome što je meni interesantno. U ovom slučaju - autobusi. Kupili smo dve povratne karte do Liverpula, što nas je izašlo po 25 funti (nešto više od 2500 dinara). Kupovinu smo, naravno, obavili preko interneta. Obično se posle kupovine karta odštampa na kućnom štampaču, što je meni sada bio problem, jer štampač imam samo u kampusu. Ali, smislili Englezi novu stvar: da bi olakšali pretešku proceduru štampanja karte kod kuće, u ponudi je i slanje autobuske karte na sms! Da, poruka na telefonu je autobuska karta!

Dve povratne do Liverpula

S nevericom sam odabrao ovu opciju, nisam imao drugu. Mislim šta, dođem do busa i vozaču pokažem... sms poruku na mobilnom?!?

Na kraju se ispostavilo da je upravo tako i bilo. Vozač je samo bacio pogled i pustio nas. Nije bilo problema.
Autobus je naravno, bar 5 puta bolji od proseka koji se viđa na srpski drumovima. Za mene je inače, najveći doživljaj bio da prvi put u životu koristim VC u busu! Sigurno zvuči smešno, ali svi znamo kakva je situacija kod nas - u mnogim autobusima ga ima, ali je po pravilu zaključan...

Ne, nije aerodrom, samo
autobuska stanica

I tako, lepo beše bilo u Liverpulu pre dva dana, a sada me već evo na pravcu za Madrid, aa neki dan planiram da idem u obilazak Salamanke. Povremeno se zamislim: do pre 2-3 godina jedan ovakav scenario bi mi delovao totalno nestvarno: neki daleki gradovi, putovanja avionom, bez prevelike brige o novcu... ali eto, nekako i ja dođoh do toga da vidim taj London, Madrid, Liverpul, Barselonu... i naravno, drago mi je što imam tu priliku. A sledeće nedelje idem u Beč, isto kod druga :) Da se malo provodimo. Možda krajem meseca odem i do Praga, videću...

Liverpul

Iako možda tako deluje, ceo moj rad na diplomskom se zapravo ne svodi na česta putovanja :) Finta je u tome što taj kraj marta, kada treba da sve završimo, deluje suviše daleko da bismo se uozbiljili i počeli naporno da radimo... cenim ga da ću ovako moći da se švrćkam još najviše mesec dana, a posle toga nema zezanja... pa rekoh, da iskoristim dok još mogu :)

Nego, pitao sam Vladimira da li EU-ovcima treba viza za Rusiju, i on kaže da treba. Znači, od prvog januara ćemo moći da putujemo i u EU, i u Rusiju, a Evropljani neće moći na istok :D Još malo pa nas eto na svim belim listama, kao i Titovo vreme :D

Za kraj - Haloween. Ovu proslavu Englezi shvataju jaaako ozbiljno, toliko da je sramota te večeri ići bez kostima, što se nažalost meni dogodilo... :( da bih se utešio, snimao sam druge :)


Svaka čast za kreativnost!

P.S. Čestitam svom jako dobrom drugu, Aleksandru Tričkoviću, na diplomiranju! Neka je sa srećom, 3čko!!! :)

5 коментара:

alektrich је рекао...

:)))))

Hvala, bratiću!

Dejan Pejčić је рекао...

EU, Rusija... ne zaboravi i Izrael ;) :) stvarno na svim listama... :)

Miloš Bošković је рекао...

Jeste, jeste - i Izrael!

Za UK će nam ukinu za godinu dana valjda, jer UK revidira svoju listu na svake tri godine, ili tako nešto, a za Amere će pričekamo još neko vreme... :S

Don Kilote је рекао...

khm ..ispravka od 19. desembra bez vize u sengen :)

Miloš Bošković је рекао...

Tako jeeeee!!! :D :D :D